HOME TLAXCALA
la xarxa de traductors per la diversitat lingüística
MANIFEST DE TLAXCALA  QUI SOM?  ELS AMICS DE TLAXCALA   BUSCAR 

AL SUD DE LA FRONTERA  (América Llatina i el Caribe)
IMPERI  (Assumptes globals)
TERRA DE CANAÀ  (Palestina, Israel)
UMMA  (Món àrab, Islam)
AL VENTRE DE LA BALENA  (Activisme a les metròpolis imperialistes)
PAU I GUERRA  (EUA, UE, OTAN)
MARE ÀFRICA  (Continent africà, Oceà índic)

ZONA DE TIFONS  (Àsia, Pacífic)
AMB K DE KALVELLIDO (Diari d'un penkaire)
RENTAMENINGES  (Cultura, comunicació)
ELS INCLASSIFICABLES 
CRÒNIQUES TLAXCALTEQUES 
LES FITXES DE TLAXCALA  (Glossaris, lèxics, mapes)
BIBLIOTECA DE AUTORS 
GALERIA 
EL ARXIUS DE TLAXCALA 

23/09/2020
Español Français English Deutsch Português Italiano Català
عربي Svenska فارسی Ελληνικά русски TAMAZIGHT OTHER LANGUAGES
 

Tercer aniversari del dictamen de la Cort Internacional de Justícia de la Haia, comdemnant el mur de l'Apartheid


AUTOR:   Palestina Lliure


Hui, 9 de juliol de 2007, es commemora el tercer aniversari del dictamen de la Cort Internacional de Justícia de la Haia, que declarà il•legal el mur de l’Apartheid que l’Estat d’Israel construeix als territoris palestins ocupats. La Cort exhortà Israel a “... aturar immediatament els treballs de construcció del mur que està alçant als TTOO., incloent Jerusalem Oriental i els seus voltants, a desmantellar deseguida l’estructura que ha segut alçada...” i a “fer reparacions per tots i cadascun dels danys causats per la construcció del mur...”. A més, recorda que, d’acord amb el Dret Internacional, “Tots els Estats estan obligats a no reconèixer la situació il•legal resultant de la construcció del mur, i a no donar ajuda o assistència per que es mantinga la situació creada per aquesta construcció.” 

El mur, que sota l’excusa de protegir-se d’hipotètics atacs terroristes palestins l’Estat d’Israel està construint des de fa més de 5 anys, va oprimint, cada vegada més, la vida dels palestins. Per la construcció d’aquest mur s’han confiscat milers de kilòmetres quadrats de terra que pertanyien a comunitats palestines, s’han enderrocat centenars de cases, s’han destruït desenes de kilòmetres de conductes d’aigua i s’han arrancat desenes de milers d’oliveres i arbres fruitals. En nombroses zones, els palestins i les palestines, han de passar controls de seguretat militars per poder anar a treballar les terres, acudir a escola o visitar el metge. A la fi de la seua construcció, el 41% de Cisjordània quedarà annexionat a Israel, incloent les zones més fèrtils i els principals aqüífers, mentre que el 59% restant es convertirà irremediablement en un conjunt de guetos inconnexos entre sí envoltats per instal•lacions israelianes i es perpetuarà, d’aquesta manera, la situació actual on la comunicació entre poblacions palestines està restringida per 450 barreres a les carreteres i 70 llocs de control militar israelians.

La idea del mur no és nova. Des de 1994 Gaza, amb una població de 1.3 milions d’habitants i una extensió de 365 km2 que la fan una de les zones més poblades del planeta, està completament envoltada per una barrera que aïlla als Palestins que hi viuen de la resta del món. L’aïllament de Gaza lluny d’aturar la violència, l’ha intensificada i ha engreujat terriblement les condicions de vida de la població civil. Els enfrontaments, especialment els episodis de violència interna, són productes de la despossessió i l’empresonament creats per, en paraules del professor Ilan Pappe, “les polítiques genocides israelianes dels darrers sis anys”.

La situació al terreny contrasta amb l’absoluta passivitat dels Estats membres de l’UE, que continuen mantenint relacions diplomàtiques i comercials amb l’Estat d’Israel. També amb la inversió de milions d’euros en la compra-venda d’armes a Israel per part del govern espanyol, vulnerant el Codi de conducta sobre comerç d’armes de l’UE de 1998, en el qual s’insta a no comerciar amb països on es donen situacions de conflicte o tensió, on es violen els Drets Humans o no es compleix el Dret Internacional Humanitari, situacions totes elles que es produeixen diàriament als territoris palestins ocupats per Israel.


Font: http://www.nodo50.org/palestinalliure

Article original publicat el 9/7/2007

Sobre l’autor

URL d’aquest article en Tlaxcala: http://www.tlaxcala.es/pp.asp?reference=3230&lg=ca
 


TERRA DE CANAÀ : 10/07/2007

 
 IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA 

 ENVIAR AQUESTA PÀGINA ENVIAR AQUESTA PÀGINA

 
TORNARTORNAR 

 tlaxcala@tlaxcala.es

HORA DE PARÍS  16:56